Sprekers & Experts

 

 

Luisteren | Ontmoeten | Spreken

Dit zijn de sprekers op Cyber Security Visie. Zij zullen hun visie geven op The Next Big Things. Naast de sprekers zijn er experts van verschillende producenten op de InfoPlaza bereikbaar voor persoonlijk contact. Luister, ontmoet en spreek hen persoonlijk

Live in Zeist | 28 november 2022

Keynote sprekers

Don Eijndhoven (CEO| Argent Consulting)

Don Eijndhoven is een expert op het gebied van Cyber Security, digitale geopolitiek, informatiebeveiliging en oorlogsvoering in het digitale domein. Met een lange en actieve carrière aan het front van cyber ontwikkelingen.

Naast het leiden van zijn eigen bedrijf, werkt Don nauw samen met diverse nationale en internationale denktanks om vraagstukken rondom het digitale domein op te lossen.

Nevenfunctie: Guest Lecturer Neyenrode Universiteit
Voorheen: CISO / Security adviseur van o.a PostNL, Erasmus Universiteit, CAK en NXP Semiconductors

Edwin Weijdema (Global Technologist| Veeam)

Strategist | Cyber Security | Data management | Advisor

Edwin heeft een compleet onafhankelijk rol binnen Veeam en geeft op board level gevraagd en ongevraagd advies over de te kiezen strategie. Hij heeft continu contact met alle belangrijke spelers op het gebied van beveiliging en beschikbaarheid van applicaties en data.

De visie van Edwin draagt bij aan de technologische keuzes van Veeam en de technologische partners van Veeam.

 

Laura Vet (Founder| Ada Beta)

Voormalig Anonymous member | Data analyst | Econometrist | Ondernemer

Als (voormalig) Anonymos member heeft Laura gezien dat er niet alleen kwetsbare punten zijn in beveiliging van systemen, maar ook in de verwerking van data. Haar inzichten als econometrist en ethisch hacker heeft Laura ingezet bij organisaties van MKB en Enterprise omvang.

Laura heeft, geheel in lijn met haar visie, er voor gekozen om zich toe te leggen op het vergroten van awareness en kennis bij MKB organisaties. Daarbij richt zij zich vooral op de waarde van veilige data en de risico’s bij dataverwerking.

 

Bob van Graft (CIO | Centraal Bureau Rijvaardigheid)

Op vele fronten zijn bedrijven en organisaties kwetsbaar geworden. Security is niet meer aspect voor techneuten maar is onderdeel van besluitvorming op boardlevel. Kroonjuwelen moeten beschermt worden en niet alleen in je eigen organisatie. Vanuit dat perspectief draag ik graag mijn steentje bij in het maatschappelijk debat.

Met ruim 35 jaar ervaring in ontwikkeling binnen het ICT vakgebied, heeft Bob een schat van kennis en ervaring opgedaan bij Defensie, Veiligheid en Justitie, Vrije Universiteit Amsterdam en nu als CIO bij het CBR. Business continuïteit, veiligheid en talent ontwikkeling zijn kernwoorden voor hem.

Edwin Moraal (CISO |  Veiligheidsregio  Noord en Oost Gelderland)

Als CISO geeft Edwin gevraagd en ongevraagd advies over de te kiezen strategie m.b.t. tot Infomatieveiligheid aan de organisatie. Als ervaringsdeskundige kan Edwin je meenemen in alle aspecten die bij een cyberaanval komen kijken.
Binnen vele organisaties is er een spanningsveld tussen de operationele kant en de ICT beveiliging. De crux zit hem in het adopteren van beveiligingsmaatregen die de operatie niet in de weg zitten of bemoeilijken.
Met ruim 25 jaar operationele ICT-ervaring weet Edwin hier dan de uitdaging in te vinden om de organisatie in mee te nemen.

Experts

Sander de Jong (Strategy Consultant | HPE)

Sander de Jong heeft een technische, adviserende rol binnen HPE richting HPE reseller & potentiele klanten. Gespecialiseerd in Composable Infrastructure, Hyper Converged, Consumption based IT & Security.

Met 6 jaar ervaring in een IT Delivery organisatie & 18 jaar ervaring in (Pre-)Sales is Sander in staat om de vertaalslag te maken van de HPE strategie, de IT uitdagingen en management doelstellingen als het gaat om IT transformatie, innovatie & security.

Alex Maher (Senior Cyber Technology Specialist| Darktrace)

Alex Maher is een Senior Cyber Technology Specialist bij Darktrace. Zij heeft een master in toegepaste wiskunde van het Imperial College London.

Bij Darktrace werkt Alex samen met toonaangevende organisaties in verschillende sectoren om geavanceerde technologieën in te zetten en te operationaliseren.

Tijdens Alex’ termijn bij Darktrace is het bedrijf gegroeid tot meer dan 7.000 klanten en heeft het talrijke onderscheidingen ontvangen, waaronder de benoeming tot een van TIME magazine’s ‘Most Influential Companies’ voor 2021.

Arne Polman (System Engineer | Arctic Wolf)

Begonnen in de Novell Netware dagen, 20 jaar ervaring en kennis opgedaan bij Netapp, Dell, DataDog, Nimble storage, Acopia Networks en uiteindelijk terecht gekomen bij een oude passie: Cyber Security bij Arctic Wolf

Cyber Security heeft een effectiviteitsprobleem. Hoewel de behoeften op het gebied van cybersecurity de afgelopen tien jaar in een stroomversnelling zijn geraakt, worstelen bedrijven met de overweldigende, steeds complexere en verwarrender cyberwereld die we gecreëerd hebben. Jaarlijks wordt er meer dan 150 miljard dollar uitgegeven aan cybersecurity, toch blijft het aantal breaches stijgen. Er klopt iets niet en het lijkt erop dat gebrek aan effectiviteit een groot probleem aan het worden is.

 

Naomi Italiaander (Regional Sales manager Benelux | Pentera)

Volgt.

Patrick Schnell (Channel manager DACH, Benelux & Oost Europa| Yubico)

Patrick zorgt voor de begeleiding van partners en klanten bij Yubico, de expert voor veilige authenticatie. Daarvoor was hij al jaren werkzaam in cybersecurity bij Ingram Micro, McAfee en IBM.

Sinds de oprichting in 2007 is Yubico toonaangevend in het creëren van wereldwijde standaarden voor veilige toegang tot computers, mobiele apparaten, servers, browsers en internetaccounts.
Yubico is de bedenker en belangrijke medeontwikkelaar van de FIDO2, WebAuthn en FIDO Universal 2nd Factor (U2F) open authenticatiestandaarden en is een pionier in het leveren van geavanceerde hardware-gebaseerde authenticatiebeveiliging op schaal.

Yubico’s technologie maakt veilige authenticatie, encryptie en code signing mogelijk en wordt gebruikt en gewaardeerd door veel van ’s werelds grootste organisaties en miljoenen klanten in meer dan 160 landen.

Suzan Sakarya (Sr. manager security sales EMEIA | jamf)

Wereldwijd maken al bijna 70.000 organisaties gebruik van de kennis en ervaring van jamf als het gaat om de beveiliging van en het beheer van Apple apparatuur.

Het Cyber Security probleem ontwikkelde zich anders voor Apple gebruikers, maar is wel degelijk aanwezig. Cybersecurity in de moderne werkplek is een continue uitdaging voor IT Teams. De introductie van Employee choice, BYOD en mobility programma’s hebben ervoor gezorgd dat het aantal soorten devices dat beheert dient te worden extreem veranderd is.

Hoe kijken wij vanuit Jamf aan tegen de Cybersecurity icm Apple devices? Hoe kun je verder kijken dan de build-in MacOS security en hoe kan je jouw organisatie beveiligen tegen het groeiende aantal cyber threats op Apple devices. Zeker nu de groei van Macbooks en Ipads binnen organisaties vaak exponentieel is.

Boudewijn Aelbers (Director presales Benelux | VMware)

Dankzij 25 jaar ervaring in ICT (8 jaar bij VMware) en zijn rol als director presales weet Boudewijn precies wat er nu speelt bij organisaties in de Benelux. Belangrijker is dat hij metzijn team voor klanten (en partners) de beste oplossingen uitdenkt voor de komende jaren. 

Boudewijn weet waar volgens VMware de grootste security uitdagingen liggen en wat daarvan de risico’s zijn. Gelukkig heeft hij ook een duidelijk beeld van de oplossingsrichtingen.

Huib Dijkstra

Huib Dijkstra (Security Solution Engineer | CrowdStrike)

Presentatie: The Adversary Problem.

Huib Dijkstra werkt samen met deskundigen van klanten en partners om cybersecurity oplossingen te ontwikkelen en te presenteren. Hij heeft 16 jaar praktijkervaring waarvan 7 jaar ervaring in solution engineering.

Naast zijn kennis in cybersecurity heeft Huib ook een uitgebreide achtergrond in digitale werkplekoplossingen. Hij vraagt graag “Waarom?” en staat bekend om zijn proactiviteit en enthousiasme. Huib is een publieke spreker en media woordvoerder en staat bekend om zijn bijdrage aan community projecten.

Mark Loman (VP Software development | SOPHOS)

Mark Loman is VP, Software Development bij Sophos. Als ethisch hacker met een passie voor informatiebeveiliging houdt Loman toezicht op een team dat  verantwoordelijk is voor het leveren van praktische signature-less oplossingen.

Met meer dan 15 jaar ervaring heeft Loman een scherp oog voor het innoveren van effectieve oplossingen en technologie die zero-day cyberbedreigingen tegenhouden. Met diepgaande kennis van de ingewikkelde werking van moderne computers en toepassingen, schrikt Loman’s team er niet voor terug om onconventionele methoden toe te passen om preventietechnieken te testen en te creëren om zelfs hardnekkige aanvallers te bestrijden.

Steve Salisbury (Product Marketing Specialist| Runecast)

Runecast zit precies in de hoek waaar je moet zijn om problemen te voorkomen. Dat is ook precies waar Steve graag bij helpt. Door te zorgen dat organisaties goed onderbouwde beslissingen nemen als het gaat om vulnerability management compliance. 
Runecast kent als geen ander de risico’s en de best practises van onder andere VMware omgevingen. Om dat te kunnen doen heeft Runecast niet alleen complete kennis van VMware, maar ook een visie op het beheer van VMware in de nabije toekomst.